Nieuwe datum voor Nationale Handelsmissie en Gelderse Korte Keten Beurs

Datum: 5 oktober 2020 


De nationale handelsmissie van minister Carola Schouten voor het bevorderen van regionale producten zal plaatsvinden op 5 oktober. Oorspronkelijk zou deze op 3 en 4 juni zijn en zou de minister diverse provincies langsgaan. In Gelderland wilden we deze handelsmissie combineren met een Gelderse Korte Keten Beurs. Door alle COVID-19 maatregelen werden beide activiteiten uitgesteld.

Vanwege de diverse corona-protocollen zal de handelsmissie op 5 oktober anders moeten worden ingevuld dan oorspronkelijk beoogd. Het voorstel is dat in verschillende provincies in de ochtend een (online) bijeenkomst plaatsvindt, zelf in te vullen door provincies en regionale partijen.
In de middag vindt een landelijke ontmoeting plaats. Het aantal deelnemers is beperkt en bestaat onder meer uit maximaal 5 mensen per provincie. Voor Gelderland bestaat de afvaardiging vermoedelijk grotendeels uit trekkers van enkele deals. Dit verloopt in afstemming met LNV. Deze bijeenkomst is gepland van 16.00 tot 18.00 uur en is ook live te volgen.

Het kernteam van het Gelders Kennisnetwerk Voedsel gaat momenteel na op welke wijze we het ochtendprogramma invullen. Graag houden we de ambities van de oorspronkelijke Gelderse Korte Keten Beurs overeind, namelijk het aandacht vragen voor regionale ketens en de verschillende initiatieven die daar aan werken. Noteert u de datum vast? We houden u op de hoogte.
 


    Wilt u toekomstige uitnodigingen rechtstreeks in uw mail ontvangen? Meld u dan aan voor de maillijst.

    PS: Wilt u graag eens optreden als gastgemeente voor een excursie of bijeenkomst? Dan horen we dat natuurlijk graag!